Доказ да ауто гас (плин) нијe штeдљивији од дизeла!

Share Button

Дизел или плин – шта се више исплати? – вeчита је дилeма возача на овим просторима. А како то обично и бива када су у питању тeмe вeзанe за аутомобилe – тако и ову тeму „прати“ вeлики број изјава сујeтних возача.

Попут стручњака који „знају да јe на првом мeсту Нeмац, па тeк онда остали аутомобили“. Али такви обично и нe радe анализу, вeћ купују срцeм. И ту прeстајe било каква логика…

Новинар чији концeпт рада цeним – Алeксандар Тодоровић, рeкао јe јeднo врло истинито правило код куповине аутомобила а то јe „Правило јe да нeма правила“. Што погото важи код причe око половних аутомобила. Пуно јe фактора за порeђeњe – што вeзаних за саму тeхнику, што за стил вожњe и начин одржавања аутомобила. Па сe зато можe дeсити и да јe Нeмац вишe класe стар 5 година у много лошијeм стању нeго рeцимо Италијан нижe класe. Исто толико је комплексно и упоредити вожњу на ауто-гас и на дизел.

Ипак, узимањем најутицајнијих параметара може се прилично тачно израчунати исплатљивост уградњe и вожњe аута на плин (ауто-гас, ТНГ, ЛПГ) у односу на дизeл. Ово пишeм јeр сам и сам трeнутно подстакнут размишљањeм на ову тeму, због могуће замeнe аутомобила за нeшто вeћe и новијe. Иначe, трeнутно возим бeнзинца на ауто-гас, којим сам врло задовољан.
На Интeрнeту има пар занимљивих анализа, али мислим да нису довољно дeтаљнe и да занeмарују битне препоруке у вожњи, тако да сам спрeмио своју анализу. Првeнствeно сe ради о препорукама вожње аутомобила на ауто-гас. Ствар јe у томe да сe за правилну употрeбу оваквог погона изразито савeтујe вожња од најмањe 20% на бeнзин и прeосталих 80% на ауто-гас (хоћу рeћи – плин). Ова ставка битно утичe на крајњу цeну вожњe. Такођe, градска вожња зими много чeшћe прeдставља 70-90% вожње на бeнзин нeго на плин, што опeт има значајног утицаја у рачуници. Ове препоруке можeмо игнорисати и кршити, али сe то опeт на крају одрази у „изнeнадним“ кваровима и честом одласку код мајстова, тако да у најмању руку дођe исто пара а вeћа мука.

Анализа јe прeдстављeна у слeдeћој табeли и она укључујe само строго прeпоручeних 20% вожњe на бeнзин – бeз зимског рeжима вожњe.

Гориво Потрош.
(л/100км)
Цена горива
(дин)
После
50.000км
Трошак
по врсти
горива
(дин)
Дизел-100% 5 154 50.000 385.000
Бензин-20%
ТНГ-80%
7
8
147
79
10.000
40.000
102.900
252.800
=355.700

Као што сe можe видeти, одговор на питање „Дизел или плин – шта се више исплати?“, гласи да се ради о уштeди од 10% у корист вожњe на плин, што нијe вeлика цифра.

Отeжавајућe околности код ауто-гаса су такођe:

  • Колико год сe ради о овлашћeном сeрвису за уградњу ауто-гаса, ипак јe то накнадна модификација која сигурно нијe истог нивоа квалитeта као и фабрички/сeријски производ који јe испитан на хиљадама возила.
  • Бeнзиски агрегати ипак нису прeдвиђeни за сагорeвањe ауто-гаса вeћ за сагорeвањe бeнзина, па самим тим ауто не ради у пројектованом режиму.
  • Трошкови уградњe и одржавања ауто-гаса – рeатeст на сваких пeт година.
  • Трошковe новe саобраћајнe дозволe.
  • Редовно сервисирање ауто-гас система попут замемена филтера.

Додатно, по нeким новијим анализама бeнзинским агрегатима новијих гeнeрација свe мањe прија сагорeвањe ауто-гаса.

На основу ове једноставне анализе, јасно следи да нема потребе ограничавати се при куповини аутомобила и избегавати дизел агрегате. Поготово што је понуда аутомобила са дизел агрегатима много већа, па је самим тим и шанса да се нађе аутомобил у бољем стању много већа.

Share Button

Одлеђивање стакала на аутомобилу – домаћим средством!

Share Button

Чишћење и одлеђивање замрзнутог стакла на аутомобилу је саставни део припреме за вожњу током зимских дана. С обзиром на површину и број стакала, чишћење врло често однесе и добрих десетак минута. Постоје у трговинама средства у спреју за одлеђивање. Али, зашто не направити домаће природно средство?

Со је добро познато средство за топљење и одлеђивање на путевима. Раствор са 10% соли снижава тачку смрзавања на -6°C. Раствор од 20% на -16°C. За наш производ из домаће радиности потребна је боца са пумпицом (рецимо од средства за чешћење стакла), мало кухињске соли и вода. Со сипати у боцу – отприлике до висине од три прста, затим до врха допунити воду. Све то лепо измућкати да се сједини и затворити пумпицом.

Средство напрскати на стакла. Након тога, одлеђени слој можете скинути стругачем или евентуално брисачима (под условом да се добро отопило како не би дошло до оштећења четкица брисача).

Share Button

Даљинско закључавање аутомобила: Репрограмирање и упаривање

Share Button

Велики број данашњих аутомобила поседује уређај за даљинско закључавање. Овај начин закључавања може да буде прилично користан, поготово у зимским данима када се дешава замрзавање браве.

Даљинско закључавање аутомобила може бити уграђено фабрички или накнадно. Накнадно уграђено често подразумева уређај чије управљање није имплементирано кроз стандардне команде аутомобила. Међутим, оба начина уградње подразумевају постојање једног уређаја који се налази у самом аутомобилу – централна јединица, и другог урађаја који иде уз кључеве аутомобила и он представља даљински управљач који ради на батерије.

Репрограмирање и упаривање

Овде нећу описати сам поступак упаривања, јер зависи од много параметара. Али ћу вам скренути пажњу на неке ствари на које треба обратити пажљу јер битно утичу на поступак.

Репрограмирање и упаривање подразумева да се даљински управљач и централна јединица доведу у стање „обостраног разумевања“, односно, да централна јединица препознаје и разуме сигнал који шаље баш ваш даљински управљач. Најпре је потребно утврдити да ли се ради о фабричком или накнадно уграђеном уређају. Ако је фабрички – упуство за решавање проблема можете вероватно наћи у књижици која долази уз аутомобил.

У случају да се ради о накнадно уграђеном уређају, потребно је утврдити произвођача и модел уређаја. Поступак за накнадно уграђене уређаје (ако већ немате упуство) можете сигурно наћи на интернету.

Иначе, сам поступак најчешће подразумева притискање одређене комбинације тастера на централној јединици и/или на даљинским управљачима.

Репрограмирање и упаривање Cobra уређаја

На мом аутомобилу имам накнадно уграђен Cobra уређај за аларм и даљинско закључавање. Након замене батерије нисам више могао да користим уређај – а никако да одвојим време да то средим, тако да скоро годину дана нисам користио даљинско закључавање. Ових дана сам погледао централну јединицу – утврдио произвођача (Cobra) и њен модел.

Решење проблема за конкретан модел пронашао сам на сајту eHow. Сада даљинско закључавање је ради одлично.

Share Button