Радничка киша

Share Button

Радничка киша је врло специфична врста кише, јако позната међу старијим радницима нашег друштва — такозваној радничкој класи.

Наиме, каква год била временска прогноза коју објаве на Другом дневнику, неретко се задеси неки кишовити облак због којег је опште познато да „метеоролози не знају да погоде“ временску прогнозу. А та киша не пада дуже од пола сата. Најчешће почиње око 15 сати и завршава се око 15:30. Таман кад сви радници крену са посла својим кућама.

И тада настаје хаос… Кишобран је остао кући, јер је временска прогноза „рекла“ да неће бити кише. Баре по улицама, аутобуси препуни, путници седе једни другима у крило јер користе превоз и они који су планирали да пешаче до куће. Ништа боље није ни ако се враћате аутомобилом — неправе се велике гужве на путевима. Сви возе дупло спорије него иначе. Сваки семафор вас дочека у свом црвеном издању.

И коначно сте стигли кући. Долазите до прозора да се уверите како и нисте прошли лоше с обзиром на то колико је киша јака; а напољу… дуга! Киша је престала да пада, кренуло је сунце, улице се већ суше… Проклета радничка киша!

Share Button