Android Studio на Ubuntu оперативном систему

Share Button

Google је подржао инсталацију развојног окружења Android Studio на Linux оперативним системима кроз архиву. Paolo Rotolo је направио Android Studio PPA за Ubuntu и друге оперативне системе засноване на њему.

Android Studio на Ubuntu

Инсталација се можете извршити употребом следећих Terminal команди:

sudo add-apt-repository ppa:paolorotolo/android-studio
sudo apt-get update
sudo apt-get install android-studio

Имајте у виду да је ово само инсталација – не може се користити за освежавање новом верзијом. За освежавање новом верзијом потребно је кликнути на „Check for updates now“ на почетном прозору, а затим на „Update and Restart“.

Везе које могу бити од користи…

Share Button

Linux и wireless драјвери за DELL

Share Button

Инсталирали сте Linux на вашем DELL лаптоп рачунару али не можете да остварите бежичну везу са интернетом? Без бриге! Ради се о честој појави, независно од тога да ли сте инсталирали Linux Mint, Debian, Ubuntu или неку другу дистрибуцију.

Опис проблема

Наиме, ради се драјверу за вашу wireless картицу који није инсталиран. Поједине Linux верзије аутоматски инсталирају овај драјвер, тако да нема никаквих проблема. Међутим, то није увек случај. Тако да остаје на кориснику да сам изврши овај једноставан „захват“.

Решење

Потребно је да ваш рачунар повежете каблом на интернет мрежу. Затим отворите terminal као супер корисник (Root Terminal) и откуцајте команду која ће инсталирати b43 open source драјвер:

sudo apt-get install firmware-b43-installer

На крају, зависно од машине, након завршеног процеса инсталације драјвера може бити потребно да рестартујете рачунар. Тиме би цео процес био завршен.

Share Button