Лаптоп Toshiba L675 — бели екран

Share Button

Судећи по заступљености ове теме на Интернет форумима, делује да је проблем „белог екрана“ честа појава на Toshiba лаптопу модела L675 у свим његовим варијантама (S7018, S7115, …).

Опис проблема

О чему се ту заправо ради? Приликом укључивања лаптопа или у току самог рада, екран добије белу боју (или непрестано трепери). Проблем сам игнорисао све док ова појава није почела учестало да прекида нормалан рад.

Решење

Као што сам већ рекао, форуми су препуни разних идеја. Многе претпоставке решења овог проблема заснивају се на промени драјвера графичке картице или инсталирању неке нове верзије драјвера. Замена драјвера је лакше и брже решење — проблем са хардвером зна да буде много тежи. И скупљи. Међутим, с обзиром да се ово јавља и у току укључивања рачунара, вероватно пре покретања драјвера, мала је вероватноћа да ће се проблем решити заменом самог драјвера.

У мом случају, проблем је решен отварањем лаптопа, тј. екрана. На YouTube сам нашао видео где се може видети детаљан поступак отварања екрана на овом L675 моделу.

Након отварања екрана, потребно је да прикључак кабла са задње стране екрана пажљиво извадите и поново вратите на место. С обзиром да је кабл залепљен за сам екран, најпре га одлепите а затим одвојите од прикључка. Овај поступак је такође приказан у приложеном видео материјалу — верујем да нећете имати неки посебан проблем да то успешно изведете.

Од алата, потребан вам је само мали крстасти одвијач. Све то одрадите пажљиво — поготово овај део око скидања и враћања кабла са екрана, јер се ради о ситним и осетљивим деловима.

То би било све… Верујем да ће овај „рецепт“ решити проблем вашег Toshiba лаптопа!

Share Button